Seneste nyt

14. December: Da Michael Laudrup og Brøndby fik deres sag for i Nykøbing F. Idrætspark

af

Bag dagens låge gemmer der sig et stort højdepunkt i Nykøbing FC’s historie. Vi kigger tilbage til 2004, hvor der stod kvartfinale mod Brøndby og pokalfeber på programmet.

Gennem tiden er der spillet mange store kampe i CM Arena, men få snakkes der stadig lige så meget om som dengang, hvor Nykøbing F. Alliancen pludselig stod i kvartfinalen i pokalturneringen.

Modstanderen hed Brøndby, der dengang havde ingen ringere end Michael Laudrup som cheftræner.

Brøndby-kampen var kronen på værket

Med for Nykøbing FC tilbage i 2004 var klubbens nuværende anfører Lars Pleidrup, og han husker pokalkvartfinalen mod Brøndby som kulminationen på nogle forrygende sæsoner i starten af 00’erne.

– Det var pisse sjovt, at det endte med at blive Brøndby, vi mødte. Det var nok ikke så meget med tanke på, at vi havde en stor chance for at gå videre til semifinalen, men nærmere at det blev en kæmpestor oplevelse for mange i klubben.

– Det var kronen på værket efter nogle rigtig gode sæsoner, hvor vi havde tur i den. Det var en enorm oplevelse at spille en så stor kamp foran så mange mennesker mod et af Danmarks største hold. Michael Laudrup var jo Brøndby-træner på det tidspunkt, så det var både store personligheder man mødte på og udenfor banen. Det var meget stort – både for os på holdet, men også for klubben og byen som helhed, mindes Lars Pleidrup.

Kampen mod Brøndby kom blot få år efter, at Nykøbing F. Alliancen havde haft sin daglige gang i Danmarksserien, så det var noget af den omvæltning, da Michael Laudrup og Brøndby IF pludselig kom på besøg i Nykøbing F. Idrætspark.

Ifølge Lars Pleidrup kunne man da også sagtens mærke, at der var pokalfeber på landsdelen.

– Det var sjovt at være en del af den oplevelse og mærke den hype, der var omkring kampen. Alle snakkede om den kamp, og der var mange, der ville tale med en om den.

– Der var mange tilskuere i forvejen til vores 1. divisionskamp, så man fornemmede selvfølgelig godt, at der kunne komme rigtig mange til den her kamp. Det kom der så også, og det var ekstra fedt, siger Pleidrup om de små 7000 mennesker, der endte med at komme til kampen inden, at han fortsætter.

– Det var meget specielt at spille for så mange mennesker dengang. Bare under opvarmningen var der mange tilskuere, og det var vi jo ikke vant til. Folk stod tæt og der var rigtig mange fans – både af vores egne, men også af Brøndbys. Det var en rigtig fed kulisse.

Kampen blev tabt med 2-0 efter en kamp, hvor Nykøbing F. Alliancen eller i den grad bød Brøndby IF op til dans og de danske vicemestre skulle helt hen til de sidste minutter af opgøret for at få lagt låg på resulatet.

Lars Pleidrup husker da også kampen som et opgør, hvor hjemmeholdet bestemt havde chancerne for at lave overraskelsen.

– Det var egentlig en fint kamp mellem to gode hold. Vi var underdogs, men tog kampen op. Brøndby scorede desværre relativt tidligt, og det ødelagde selvfølgelig lidt vores gameplan, men ikke mere end, at vi var med i store dele af kampen, fordi de først fik lukket kampen omkring fem minutter før slutfløjt.

– Vi stod efter kampen helt klart med en følelse af, at vi kunne have fået mere ud af det. Det var en kamp mellem to lige hold og selvom det hele måske bliver lidt mere rosenrødt, når man kigger tilbage, så husker jeg det som om, at vi godt kunne have vundet, hvis vi havde haft marginalerne på vores side, fortæller han.

Føringsmålet nager stadig

I angrebet for det daværende Nykøbing F. Alliancen huserede Martin Lohse, og han husker tydeligt rejsen i pokalturneringen.

– For mig gjorde det ikke så meget, at det lige var Brøndby vi mødte – bortset fra, at det var med til at fylde stadion, hvilket jo selvfølgelig gjorde oplevelsen ekstra fed.

– For mig er det derimod mere oplevelsen, da vi slår Silkeborg på udebane i 1/8-finalen. Jeg kan huske, at vi sad efter kampen og tænkte ’hvad fanden sker der her?’, nu er vi i kvartfinalen. Vi følte os nærmest lidt usårlige i den periode.

– Der var så meget hype op til den her kvartfinalekamp – det var virkelig ’talk of town’ i lang tid, mindes den tidligere NFC-bomber.

Selve kampen blev som bekendt tabt med 2-0, og det er et resultat, der stadig godt kan ærgre den gamle 17’er.

– Det var ærgerligt for os, at kampen først lå i foråret. Vi kvalificerede os jo til den i efteråret, og der gik nærmest for lang tid mellem kampene. Havde vi bare haft den kvartfinale 14 dage efter kampen mod Silkeborg, så tror jeg, at vi havde præsteret endnu bedre, end det vi gjorde.

– Vi taber jo 2-0, og især det første mål er ærgerligt. Asbjørn Sennels laver et indlæg, som han rammer dårligt, og så tager den lidt heldigt stangen og ryger ud til Peter Foldgast. Det irriterer mig stadig helt vildt det mål.

– Vi havde ikke marginalerne med os i den kamp. Det var mega ærgerligt, fordi jeg synes egentlig, at vi gjorde en god figur. Det var en vildt sjov oplevelse, slutter han.

Nykøbing FC lå i de følgende sæsoner solidt i 1. division, men 2006 og 2007 bød på både op- og nedture.

Følg med i NFC-julekalenderen, der i morgen fører os til netop den periode.