Seneste nyt

NFC tilbage på sporet med storsejr: 0-5-sejr i Jammerbugt

af

Nykøbing FC kom i den grad tilbage på sejrssporet, da det her til eftermiddag blev til en flot 0-5-storsejr i Pandrup mod Jammerbugt FC.

Det var på forhånd forventet, at der ventede en hård kamp på en svær bane i Pandrup, hvor Jammerbugt FC i dag ventede i NordicBet Ligaens 14. spillerunde.

Kampens vinder ville efter de 90 minutter indtage den vigtige 6. plads i rækken, og efter en især intens første halvleg, blev der sat turbo på i anden halvleg, hvorfor NFC kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Efter to minutter tog Mikkel Andersen chancen udefra, men selvom bolden ramte jorden og hoppede spøjst op, endte den i lapperne på målmanden.

NFC sad på kampen i indledning, og Jammerbugt var sjældne gæster i Jannich Storchs ende. Alligevel var det dog hjemmeholdet, der fik kampens første større chance.

Jammerbugt kom igennem i deres venstreside, hvorefter Jannich Storch måtte give en retur på en ellers fin redning. Returen røg ud i feltet, hvor Jammerbugt kom til en ny afslutning – heldigvis en uskarp en af slagsen, der blev sparket direkte ind på en liggende Jannich Storch. NFC slap med skrækken.

NFC fortsatte med at være mest på bolden, og efter små 20 minutter kastede det et fortjent føringsmål af sig.

Sebastian Koch blev sendt igennem i venstresiden, og fra en spids vinkel sparkede han mod kassen. Målmanden så ikke helt uskyldig ud i situationen, da bolden suste direkte gennem benene på ham og ind i netmaskerne. Det var næppe Sebastian Kochs flotteste mål nogensinde, men betydningen af det – den var stor.

Havde man forventet, at Jammerbugt nede med 0-1 herefter ville åbne for de offensive sluser og give lidt køb på den kompakte samt dybe defensiv, tog man fejl. NFC dikterede fortsat spillet højt på banen, men det kneb med at skabe chancer mod det velorganiserede Jammerbugt-hold, som fortsat forsvarede sig med fem mand i bagkæden.

Efter 36 minutter kom der så pludselig en løs chance til hjemmeholdet. En dyb bold blev sendt afsted i hjemmeholdets højreside, hvorefter en Jammerbugt-spiller fandt en medspiller foran mål i feltet. Max Møller trykkede af, men Storch reddede fint inden, at NFC-defensiven kunne sende bolden ud af egen forsvarszone.

NFC fortsatte med at være mest på kuglen i resten af første halvleg, men det blev ikke til flere chancer i hverken den ene eller anden ende i de første 45 minutter.

Anden halvleg skulle vise sig at blive en noget mere sindsoprivende sag, hvor Nykøbing FC for alvor foldede sig ud.

Efter et lidt afventende første kvarter i anden halvleg, blev der for alvor åbnet op for posen, og det var Nicolai Jessen, som lagde for.

Efter 57 minutter blev han flot sendt alene igennem i venstresiden, og ’Geparden fra Rødby’ satte stille og roligt bolden højt i målet uden chance for Jammerbugt-målmanden, der for anden gang måtte hente bolden ud af eget net.

Det var dog så langt fra sidste gang, at han fik lov til det.

Få minutter efter 2-0-scoringen skiftede hjemmeholdet nemlig over til at spille med fire mand i bagkæden, og det gav lige nøjagtigt den sidste plads, som NFC skulle bruge for, at offensiven for alvor begyndte at rulle.

Mathias Gehrt blev sendt igennem i højresiden, hvor han sagtens kunne være gået på mål, men i stedet fandt han flot Mathias Kristensen fri foran mål. Den store angriber kastede sig ned i bolden tæt under mål, hvorfor han kunne få en lang tå på og gøre det til 0-3.

Dermed var Mathias Kristensen oppe som delt topscorer i NordicBet Ligaen. Men hvorfor nøjes med at dele den plads?

Efter 67 minutter blev NFC tilkendt et frispark på kanten af Jammerbugt-feltet, og trofaste NFC-fans ved godt, at det betyder en god scoringsmulighed til Mathias Kristensen.

’MK’ tog sig af frisparket og sparkede med største selvfølgelighed bolden helt op i krogen uden chance for målmanden. Dermed blev det 0-4 alt imens, at ’MK’ kunne lade sig notere for sit 10. sæsonmål i NordicBet Ligaen. Han er nu alene i spidsen på topscorerlisten.

NFC gik herefter en anelse ned i kadence, men efter 87 minutter blev Sebastian Koch sendt alene igennem på ny. Koch svigtede ikke, og prikkede lige akkurat bolden forbi målmanden til stillingen 0-5.

Det blev ikke til flere mål i kampen, hvor også de unge lokale drenge i form af Elias Gärtig og Simon Madsen kom ind i slutfasen.

Dermed må man for alvor sige, at NFC er tilbage på rette spor forud for næste weekends hjemmekamp mod Hobro. Den kamp kan du allerede nu købe billetter til her.

Jammerbugt FC – Nykøbing FC

30.10.21 Kl. 14:00 i Sparekassen Vendsyssel Arena

NordicBet Ligaen, 14. Spillerunde.

0-5 (0-1)

0-1, Sebastian Koch (19 min)

0-2, Nicolai Jessen (57 min)

0-3, Mathias Kristensen (64 min)

0-4, Mathias Kristensen (67 min)

0-5, Sebastian Koch (86 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen (87. Elias Gärtig), Jacob Egeris, Andreas Holm (78. Kasper Jensen), Lars Pleidrup, Victor Christiansson, Valon Ljuti, Mathias Gehrt (82. Willads Delvin), Sebastian Koch (87. Simon Madsen), Nicolai Jessen (78. Mads Carlson), Mathias Kristensen.